почеток контакт
Мени
 Новости
 Настани
 Форум
Игри
 Counter Strike
CS 1.6 Сервери

195.26.159.82:27015 MAX Public 1

195.26.159.82:27016 MAX Public 2

195.26.159.82:27017 MAX ADSL Only

195.26.159.82:27018 MAX Half-Life 1

195.26.159.86:27022 MAX DeathRun

195.26.159.86:27015 MAX Clan War 1

195.26.159.86:27016 MAX Clan War 2

195.26.159.86:27017 MAX Clan War 3

195.26.159.86:27018 MAX Clan War 4

195.26.159.86:27020
MAX Aim Maps

195.26.159.86:27021
MAX Headshot

195.26.159.90:27015 MAX GunGame 1

195.26.159.90:27016 MAX Inferno 24/7

195.26.159.90:27017 MAX Deathmatch

195.26.159.90:27018 MAX Zombie

195.26.159.94:27016
MAX AWP Maps

195.26.159.94:27015
MAX Dust2 24/7

195.26.159.94:27017
MAX CS MapsПростор за рекламирање  
Facebook со нова „фарма“ на сервери.
Facebook го објави планот за градење на нова „фарма“ од сервери блиску Артичкиот круг. Серверите ќе се наоѓаат на 100 километри од Артичкиот круг, односно северна Шведска na простор од 27600 квадратни метри.

Серверите близу арктикот станаа тренд откако Microsoft планираше да изгради иста ваква „фарма“, но проектот никогаш не се реализираше, додека Google моментално гради во Хамима, јужна Финска.

Клучот за избирање на ваквата локација е ладниот воздух. Ваквите простории бараат вентилација, но воедно и ладење. Температурата во просек е 2 степени целзиусови, што тоа ја прави идеалната локација. Исто така, температурата се нема искачено над 30 степени целзиусови повеќе од 24 часа. Овие сервери бараат огромно количество на електрична струја, поточно 120 мегавати. За таа цел се гради брана која има двојно поголем капацитет од Хувер Браната.

Кога објектот ќе биде завршен во 2014, корисниците во Европа и обиколните земји ќе почувствуваат зголемување на брзината

Новиот изум на Google, најавен уште од мај годинава, конечно станува реалност. Станува збор заGoogleBusiness Photos, сличен на Google Street view. Истата технологија која ги сликаше улиците на поголемите градови, сега доаѓа до малите бизниси.

 

Google ќе праќа покана по пат на интернет, со што ќе доаѓа до местото на бизнисот, ќе го фотографира и тие слики ќе ги постави на нивниот сервис. Оваа опција нема да важи за болниците, големите ланци на маркети, канцеларии на нотари и адвокати, како и сите јавни установи.

 
Оваа програма е на волонтерна база и ќе се врши во: Јапонија, Нов Зеланд, Австралија, како и во следните градови во САД: Остин, Балтимор, Бостон, Њу Јорк, Лос Анџелес, Хјустон, Мајами и Филаделфија.

 IDIVIDI сервиси
додади во фаворити  рекламирај се на MaxArena.idividi.com.mk