почеток контакт
Мени
 Новости
 Настани
 Форум
Игри
 Counter Strike
CS 1.6 Сервери

195.26.159.82:27015 MAX Public 1

195.26.159.82:27016 MAX Public 2

195.26.159.82:27017 MAX ADSL Only

195.26.159.82:27018 MAX Half-Life 1

195.26.159.86:27022 MAX DeathRun

195.26.159.86:27015 MAX Clan War 1

195.26.159.86:27016 MAX Clan War 2

195.26.159.86:27017 MAX Clan War 3

195.26.159.86:27018 MAX Clan War 4

195.26.159.86:27020
MAX Aim Maps

195.26.159.86:27021
MAX Headshot

195.26.159.90:27015 MAX GunGame 1

195.26.159.90:27016 MAX Inferno 24/7

195.26.159.90:27017 MAX Deathmatch

195.26.159.90:27018 MAX Zombie

195.26.159.94:27016
MAX AWP Maps

195.26.159.94:27015
MAX Dust2 24/7

195.26.159.94:27017
MAX CS MapsПростор за рекламирање  
Преглед на Battlefield 3
Во жанрот на модерните FPS игри, каде што основата е војната, производителите во последно време се натпреваруваат. Battlefield е ветеран во овој жанр на игри, познат по големите мапи кои нудат повеќе тактики, огромни уништувања и голем број на возила.

Online multiplayer е основата на сите современи FPS игри, а се чини декаBattlefield го знае тоа многу добро. Бројот на модови за овој тип на игра не разочара со 6 (но всушност се само 3) вида. Бројот на мапи за оваа игра е 9 добро осмислени, огромни мапи. Големината на мапите варира, но сепак се поголеми од многуте игри кои ги играме денес. Атмосферата на секоја мапа е различна, што нуди прекрасно гејминг искуство. Градбите можат да бидат демолирани, драматично менувајќи го обликот на мапата, а со тоа и тактиката на напад и одбрана. Возилата кои можете да ги возите се: Хамер и APC како помали, но тука се и тенкот, хеликоптерот и џет авионите како поголеми. Слободно може да кажеме декаmultiplayer-от воBattlefield 3 е прекрасно избалансиран.

battlefield-3-340321.jpg

Конечно,Battlefield 3 нуди и кампања. Но овој метод на претставување, го видовме и во COD: Black Ops. Нивоата се во испрашување, и доаѓаат како flash-back-ови. Тензијата не се гради со играта, што го прави 6 часовниот single player прилично здодевен. Другата лоша страна е тоа што додека сте во авион, Вие неможете да го пилотирате, туку само пукате со топот и ракетите на авионот.

battlefield-3-183208.jpg

Најверојатно најдобриот дел од новата игра е новиот Frostbite 2 engine. Навистина е импресивен. Осветлувањето, физиката, како ветрот ги дува дрвјата, ефектот на отпадоците при експлозија, како и многу други се навистина прекрасни. Просторот е прекрасно дизајниран, со дупки од куршуми и детални урнатини насекаде. Исто така, звукот е скоро перфектен. Сите ефекти и случувања во играта можете да ги чуете. Звукот од истрелот се одбива од просторијата многу реално, што дава илузија за просторот околу вас.

Единствената маана е импресивната графика. Тоа значи дека оваа игра може да ја пуштат само новите компјутерски конфигурации, со најновите драјвери. Од nVidia беше издаден драјвер посебно за оваа игра. ATi графичките картички се покажаа разочарувачки во поглед на frame rate-от.

battlefield-3-927123.jpg

Доколку имате машина која е способна да ја пушти оваа игра, навистина ќе уживате во одлично споената целина, како и импресивниот Multiplayer.

 IDIVIDI сервиси
додади во фаворити  рекламирај се на MaxArena.idividi.com.mk