почеток контакт
Мени
 Новости
 Настани
 Форум
Игри
 Counter Strike
CS 1.6 Сервери

195.26.159.82:27015 MAX Public 1

195.26.159.82:27016 MAX Public 2

195.26.159.82:27017 MAX ADSL Only

195.26.159.82:27018 MAX Half-Life 1

195.26.159.86:27022 MAX DeathRun

195.26.159.86:27015 MAX Clan War 1

195.26.159.86:27016 MAX Clan War 2

195.26.159.86:27017 MAX Clan War 3

195.26.159.86:27018 MAX Clan War 4

195.26.159.86:27020
MAX Aim Maps

195.26.159.86:27021
MAX Headshot

195.26.159.90:27015 MAX GunGame 1

195.26.159.90:27016 MAX Inferno 24/7

195.26.159.90:27017 MAX Deathmatch

195.26.159.90:27018 MAX Zombie

195.26.159.94:27016
MAX AWP Maps

195.26.159.94:27015
MAX Dust2 24/7

195.26.159.94:27017
MAX CS MapsПростор за рекламирање  
INSOMNIA SUMMER COUNTER STRIKE 1.6 TOURNAMENT

Insomnia на ден 09.10.06.2007 како и секоја година, така и оваа ќе го одржи SUMMER COUNTER STRIKE 1.6 турнирот. Оваа година со мали промени , но со цел да се даде можност на сите да се натпреваруваат со исто рангирани тимови, Insomnia организира паралелно 2 одделни турнира(Дивизија А и Дивизија Б). Организацијата се одлучи за ваков вид на турнир поради идните квалификации за WCG( World Cyber Games) кои како и изминатите години ќе се одржуваат во Cyber Cafe Enternet како и септемвриската Insomnia Online League која ќе се игра на серверите на MAXarena. www.maxarena.idivid.com.mk


Дивизија А( најјако рангирани тимови)

 •  Без лимит за пријавување( со забелешка дека доколку организацијата одлучи дека некој тим треба да игра во Дивизија Б, без да биде информиран тимот, ќе биде префрлен)
 •  За пријавување на www.insomniapro.com ќе го смените формуларот CSDA кој треба да се пополни и да се испрати на e-mail CSDA@insomniapro.com најкасно до 05.06.2007
 • Сите информации, прашања, пријавени екипи и распоред ќе можете да ги најде на www.insomniapro.com
 •  На денот на заpoнување на Турнирот екипите од Дивизија А се должни да го потврдат своето учество со сима од 1.500 денари
 •      Начин на играње:  

                                    4 групи, од секоја група продолжуваат по два тима.

                                    Четврфинале ( елиминации) полуфинале и финале ( Best of 3)

 •  Натпреварите по групи ќе се играат во просториите на Enternet и Insomnia Online( Т.Ц.Лептокарија) на 09.06. 2007
 •  Преостанатите напревари ќе се одиграат во просториите на Insomnia Online на 10.06.2007
 •  Наградите се парични, во зависност од пријавените тимови, но не помалку од 80%.
 •  Се игра по официјалните WCG 1.6 правила кои исто така ќе можете да ги симнете од www.insomniapro.com


Дивизија Б ( послабо рангирани тимови)

 •  Без лимит за пријавување ( со забелешка дека доколку организацијата одлучо дека некој тим треба да игра во Дивизија А, без да биде информиран тимот, ќе биде префрлен)
 •  За пријавуавње на www.insomniapro.com ќе го симнете формуларот CSDB кој треба да се пополни и да се испрати на e-mail CSDB@insomniapro.com
 •  На денот на започнување на Турнирот екипите од Дивизија Б се должни да го потврдат своето учество со сума од 1.000 денари
 •  Начин на играње:

                                       4 групи, од секоја група продолжуваат по два тима.

                                      Четврфинале ( елиминации) полуфинале и финале ( Best of 3)

 •  Натпреварите по групи ќе се играат во просториите на Enternet и Insomnia Online( Т.Ц.Лептокарија) на 09.06. 2007
 •  Преостанатите напревари ќе се одиграат во просториите на Insomnia Online на 10.06.2007
 •  Наградите се парични, во зависност од пријавените тимови, но не помалку од 80%.
 •  Се игра по официјалните WCG 1.6 правила кои исто така ќе можете да ги симнете од www.insomniapro.com

 IDIVIDI сервиси
додади во фаворити  рекламирај се на MaxArena.idividi.com.mk