почеток контакт
Мени
 Новости
 Настани
 Форум
Игри
 Counter Strike
CS 1.6 Сервери

195.26.159.82:27015 MAX Public 1

195.26.159.82:27016 MAX Public 2

195.26.159.82:27017 MAX ADSL Only

195.26.159.82:27018 MAX Half-Life 1

195.26.159.86:27022 MAX DeathRun

195.26.159.86:27015 MAX Clan War 1

195.26.159.86:27016 MAX Clan War 2

195.26.159.86:27017 MAX Clan War 3

195.26.159.86:27018 MAX Clan War 4

195.26.159.86:27020
MAX Aim Maps

195.26.159.86:27021
MAX Headshot

195.26.159.90:27015 MAX GunGame 1

195.26.159.90:27016 MAX Inferno 24/7

195.26.159.90:27017 MAX Deathmatch

195.26.159.90:27018 MAX Zombie

195.26.159.94:27016
MAX AWP Maps

195.26.159.94:27015
MAX Dust2 24/7

195.26.159.94:27017
MAX CS MapsПростор за рекламирање  
Counter strike 1.6

опис: Начинот на играње е многу едноставен и интересен што овозможува забава за секој поединец. Бројот на играчи може да варира и да достигне дури до 32-ца, играчите се поделени во две групи, Terrorists и Counter terrorists и можете да се натпреварувате во неколку типа на мапи: спасување на заложници, демонтирање на бомба, или елиминирање на VIP. Изборот на оружја е многу голем, а се движи од ножеви па до најсофистицирани пушки и снајпери. Мапите се беспрекорно направени и нудат повеќе начини на остварувањето на дадената цел, што ја направи CS една од најигривите но и најтактични игри на светот. Тактичкиот момент во оваа игра беше повод да се создадат безбројните професионални тимови и големиот број на светски натпреварувања. На светските натпревари се играат мапите со бомба затоа што се сметаат за најдинамични. Правилата кој се унифицирани во целиот свет и се повеќе но јас ќе издвоиме само најбитните:

  • бројот на играчи е 5 во секој тим
  • се играат мапи само со бомба
  • се користи фриз тајм до 15 секунди
  • време на траење на една рунда е 1 минута и 45 секунди
  • се играат 2 полувремиња по 15 рунди
  • победник е тој што прв ќе победи во 16 или повеќе рунди.

Оптимална конфигурација за оваа игра е Pentium 3 на 800 mhz 256 MB RAM и графичка картичка со 32 MB RAM. Играта нема големи хардверски побарувања што значи дека е направена за поголемиот дел од гејмерската популација. Тоа го докажува бројот на сервери кој е направен во светот, а ја поминува бројката од 100 000.

За развојот на македонската гејминг култура, Македонски Телекомуникации го направи првиот македонски Counter Strike online сервер кој ќе ви биде достапен 24 дневно, 7 дена во неделата, 365 дена во годината.

Упатство како да се приклучите

 IDIVIDI сервиси
додади во фаворити  рекламирај се на MaxArena.idividi.com.mk